x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce se razbuna lumea islamica?

De ce se razbuna lumea islamica?

16 Noi 2004   •   00:00

Pacepa a iesit iar la rampa, de data aceasta exprimandu-si opiniile pe marginea razboiului impotriva terorismului. Fostul general roman nu si-a uitat insa personajul "preferat", defunctul lider palestinian Yasser Arafat, despre care a mai scris cateva aprecieri.

LAVINIA TUDORAN

Click pentru a mari imaginea
INTERES APARTE. Campania antiterorista a fost mereu in atentia fostului general Pacepa
Fostul sef al spionajului romanesc, Ion Mihai Pacepa, a participat din nou la o dezbatere organizata de publicatia americana online Frontpage Magazine. Este prima iesire la rampa a lui Pacepa dupa moartea liderului palestinian Yasser Arafat, cel despre care fostul general roman a scris, de altfel, foarte mult. Ca si dezbaterile de pana acum ale publicatiei americane, cea postata ieri pe Internet s-a desfasurat online, interlocutorii neavand posibilitatea sa se vada. Tema discutiei a fost "Cum poate fi castigat razboiul impotriva terorismului?". Din punctul de vedere al lui Pacepa, in orice razboi, cel mai important lucru este cunoasterea adversarului. "Avem de-a face astazi cu un terorism-varianta a vechiului antisemitism. Istoria se repeta si, daca poti trai doua vieti, ai ocazia sa vezi asta cu propriii ochi", spune Pacepa.

DIN NOU ARAFAT. El nu-l uita pe Arafat. "In timpul ultimilor sase ani pe care i-am petrecut ca general in serviciile romane de informatii, principala misiune a spionajului sovietic era sa transforme razboiul lui Arafat impotriva Israelului si a principalului aliat, SUA, intr-o lupta a intregii lumi islamice. America era, de fapt, principalul nostru inamic si un miliard de adversari ar fi provocat un dezastru mult mai mare decat ar fi facut-o un milion. Antisemitismul islamic are radacini adanci. Noi trebuia sa transformam ura istorica impotriva evreilor intr-una impotriva SUA", povesteste fostul general roman. El crede ca, data fiind "aplecarea culturilor islamice spre nationalism, sovinism si victimizare, terorismul si violenta impotriva Americii vin natural, din fervoarea lor religioasa".

MANEVRE. Pacepa dezvaluie ca, inainte ca el sa paraseasca Romania, in 1978, "serviciile sovietice au raspandit in lumea islamica o traducere in araba a unei vechi, dar falsificate brosuri care "demonstra" ca SUA erau o tara sionista, controlata cu banii evreilor, al carei scop era sa domine tot globul". Fostul general sustine ca au fost infiltrati in tarile islamice mii de spioni - cetateni musulmani din statele blocului sovietic.

Pacepa revine la Arafat, cel despre care a dezvaluit intr-unul dintre romanele lui ca ar fi fost surprins chiar in timpul unei vizite in Romania ca intretinea relatii sexuale cu bodyguarzii sai. In dezbaterea organizata de Frontpage Magazine, Pacepa sustine ca deturnarea de avioane a fost, practic, "lansata in lumea terorismului de catre KGB si marioneta sa, Yasser Arafat".

Fostul general roman crede ca terorismul poate fi invins "doar daca popoarele islamice vor realiza ca democratia, nu antisemitismul, le va oferi o viata mai buna".

AMINTIRE
"In timpul ultimilor sase ani pe care i-am petrecut ca general in serviciile romane de informatii, principala misiune a spionajului sovietic era sa transforme razboiul lui Arafat impotriva Israelului si a principalului aliat, SUA, intr-o lupta a intregii lumi islamice"
Ion Mihai Pacepa, fost general

×
Subiecte în articol: externe general pacepa arafat