x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De peste 80 de zile în comă, Michael Schumacher mai cântăreşte doar 55 de kilograme! A slăbit 20 de kilograme!

De peste 80 de zile în comă, Michael Schumacher mai cântăreşte doar 55 de kilograme! A slăbit 20 de kilograme!

de Istvan Deak    |    20 Mar 2014   •   18:16
De peste 80 de zile în comă, Michael Schumacher mai cântăreşte doar 55 de kilograme! A slăbit 20 de kilograme!

Aflat în comă artificială de la 29 decembrie 2013, multiplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, grav accidentat la cap după un accident la schi, a pierdut nu mai puţin de 20 de kilograme, cântărind acum 55, scrie staragora.com, care citează publicaţia sportivă italiană La Gazzeta dello Sport.

Aflat în proces de trezire treptată din comă, dar care până în prezent nu a dat rezultate spectaculoase, Schumacher ar putea, dacă îşi va reveni, să rămână cu sechele majore în urma acestui eveniment nefericit, cred specialiştii.

Au trecut aproape trei luni de la accidentul suferit de Schumacher în staţiunea franceză Meribel, iar zvonistica din jurul stării sale de sănătate este încă puternică, în lipsa unor informaţii detaliate din partea echipei medicale de la spitalul universitar CHU din Grenoble, unde este internat la terapie intensivă Schumacher, sau din partea managerului de comunicare al familiei campionului, Sabine Kehm.

Potrivit La Gazzeta dello Sport, Schumacher ar cântări acum, de la 75, doar 55 de kilograme. O pierdere semnificativă, dar şi explicabilă, scriu sursele citate, căci Schumi, cum este alintat acesta de către apropiaţi, nu s-a mai alimentat pe cale naturală de la finele lui decembrie, din ziua tragediei, 29 decembrie.

Doi specialişti consultaţi de săptămânalul german Sonntagsblick au explicat dificutăţile cu care se confruntă procesul de trezire treptată a lui Schumacher. Ei consideră că Schumacher nu va mai fi niciodată “normal”.

Mark Mader, specialist în tratarea comelor la spitalul din Basel, a explicat că “Schumacher acela rapid, surâzător şi celebru pe care îl ştiam cu toţii până acum nu va mai fi acelaşi cu siguranţă”. În opinia acestuia, cu cât mai lungă este coma, cu atât mai puţine sunt şansele creierului de a-şi recupera toate facultăţile. Publicaţiile citate afirmă însă că, şi dacă facultăţile mintale ale lui Schumacher ar putea fi afectate, există informaţii potrivit cărora medicii spitalului din Grenoble au realizat nişte teste în urma cărora au descoperit că sportivul nu va paraliza.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii acum câteva zile, familia lui Michael Schumacher şi-a exprimat speranţa că marele campion va reuşi să depăşească această situaţie şi că va putea reveni în sânul familiei. “Există uneori mici semne încurajatoare. Dar noi suntem conştienţi că trebuie să avem multă răbdare”, a explicat purtătorul său de cuvânt, Sabine Kehm. “Facem eforturi să îi transmitem lui Michael toată energia pe care o avem. Credem cu toată tăria că acest lucru îl va ajuta pe Michael şi că el va câştiga această luptă”, a completat aceasta.

×