x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizie importantă a Elveției privind importurile de aur din Rusia

Decizie importantă a Elveției privind importurile de aur din Rusia

23 Iun 2022   •   12:31
Decizie importantă a Elveției privind importurile de aur din Rusia

Elveţia a importat aur din Rusia pentru prima dată după invazia în Ucraina. Acest fapt a dat naștere la speculații că auto-sancţionarea unor cumpărători ar putea să se atenueze.

Peste trei tone de aur au sosit în Elveţia din Rusia în mai 2022, potrivit Administraţiei Federale a Vămilor din Elveţia, citate de Bloomberg.

Decizia Elveției, care deține 4 rafinării importante de aur, este importantă deoarece majoritatea cumpărătorilor au încetat să importe aur din Rusia atunci când London Bullion Market Association a eliminat ţara de pe lista sa de state acreditate. Aceasta a marcat o interdicţie de facto a aurului rusesc de pe piaţa londoneză, dar nu au fost impuse sancţiuni explicite care să interzică aurului rusesc să fie prelucrat în alte țări sau la alte rafinării.

Elveţia a înregistrat aproape tot aurul pe care l-a importat luna trecută pentru procesare, deşi cele mai mari 4 rafinării au declarat că nu au preluat metalul importat din Rusia.  Alţi cumpărători rămân încă reticenţi la importurile de metale din Rusia, inclusiv paladiu. Cu toate acestea, Elveţia a continuat să importe paladiu din Rusia din aprilie 2022.

În pofida sancţiunilor impuse de naţiunile occidentale, Rusia continuă să exporte mărfuri, inclusiv energie. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia elvetia aur