x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizie MAJORĂ a Rusiei. 11 bombardiere au fost staționate la frontiera cu Norvegia

Decizie MAJORĂ a Rusiei. 11 bombardiere au fost staționate la frontiera cu Norvegia

15 Oct 2022   •   13:55
Decizie MAJORĂ a Rusiei. 11 bombardiere au fost staționate la frontiera cu Norvegia

Rusia a staționat 11 bombardiere în peninsula Kola, aproape de granița cu Norvegia. Acestea pot transporta bombe nucleare masive, transmite site-ul Faktisk.

Avioane strategice cu rază lungă de acțiune Tu-160 și Tu-95 fost staționate la baza aeriană Olenya, aflată la circa 32 km de frontiera cu Norvegia. Acestea pot ataca ținte aflate la mare distanță, ajungând în Statele Unite sau Europa.

Bombardierele au fost aduse de la Baza Ariană Engels, situată la 720 de km sud-est de Moscova. 

Imaginile din satelit au fost surprinse pe 7 octombrie. Acestea arată 7 avioane Tu-160 Blackjack și patru Tu-95 Bear-H la baza din peninsula Kola. 

Însă mișcările în zonă au fost relatate, la sfîrșitul lunii trecute, de site-ul The Jerusalem Post care a transmis că există o desfășurare neobișnuită de bombardiere rusești în Peninsula Kola. Imaginile arătau 4 avioane Tu-160 și 3 avioane Tu-95.

Bombardierele Tu-160 au fost construite în timpul Războiului Rece și sunt considerate cele mai mari din lume. Acestea  pot atinge o viteză de două ori mai mare decât ce a sunetului, pot parcurge o distanță de 2.200 km. într-o oră și pot să zboare fără realimentare 12.000 km, fără realimentare. De asemenea, pot transporta până la 12 rachete nucleare cu rază scurtă de acţiune.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Norvegia bombardiere arme nucleare