x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Delir al unui fost premier: Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi

Delir al unui fost premier: Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi

29 Oct 2020   •   22:47
Delir al unui fost premier: Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi

Fostul priemier malaysian, Mahathir Mohamed, a declarat, imediat după atacul terorist de astăzi, de la Nisa, soldat cu trei morți, că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi”. Mohamed a precizat că „orice religie este implicată, oamenii care sunt supăraţi ucid”, în contextul în care, încă de la începutul acestei săptămâni, zeci de mii de manifestanți din state aflate în lumea musulmană au ieșit pe străzi pentru a protesta la adresa peședintelui francez, Emmanuel Macron, care a apărat republicarea caricaturilor cu Profetul Mohamed, în publicația satirică „Charlie Hebdo”.   

La scurt timp după asasinatele din Nisa, fostul premier al Malaeziei, ţară predominant musulmană, a postat comentarii inflamatoare pe Twitter. Referindu-se la decapitarea profesorului francez de istorie, care le arătase elevilor săi caricaturi ale Profetului Mahomed, Mahathir Mohamed a spus că nu a aprobat atacul, ci că libertatea expresia nu a inclus „insulte faţă de alţii”.

„Orice religie este implicată, oamenii care sunt supăraţi ucid”, a spus fostul prim-ministru, de 95 de ani, care a mai făcut în trecut declaraţii controversate despre evrei şi homosexuali.

„De-a lungul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie supăraţi şi să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut,” a mai scris fostul premier.

Mohamad, fost premier timp de 24 de ani, l-a caracterizat apoi pe preşedintele Macron drept „foarte primitiv”.

„Francezii ar trebui să-şi înveţe cetăţenii să respecte sentimentele altora. Din moment ce acuzăm toţi musulmanii şi religia musulmanilor pentru ceea ce a făcut o persoană supărată, musulmanii au dreptul să-i pedepsească pe francezi”, a continuat el, adăugând: „Boicotul nu poate compensa răutăţile comise de francezi în toţi aceşti ani”.

După decapitarea profesorului Samuel Paty, de către un cecen rus de 18 ani, Macron a promis că Franţa nu va renunţa la caricaturi cu profetul, în numele libertăţii de exprimare. Comentariile sale au dus la tensiuni puternice în mai multe ţări musulmane, de la demonstraţii masive la boicotarea produselor franceze.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron