x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Delir la Moscova: Rusia amenință că va lansa atacuri nucleare asupra Marii Britanii și Finlandei!

Delir la Moscova: Rusia amenință că va lansa atacuri nucleare asupra Marii Britanii și Finlandei!

de Şerban Mihăilă    |    14 Mai 2022   •   16:09
Delir la Moscova: Rusia amenință că va lansa atacuri nucleare asupra Marii Britanii și Finlandei!

Pe fondul frustrărilor acumulate la Moscova din cauza invaziei poticnite a armatei lui Putin în Ucraina și, mai nou, a furiei provocate de anunțul Finlandei în privința solicitării sale de aderare la NATO, conducerea rusă dă semne că a clacat și trece la amenințări iresponsabile. Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Dumă, Aleksei Zhuravliov, susține că Finlanda ar putea fi rasă de pe fața Pământului în 10 secunde, iar Marea Britanie, în trei minute, printr-un atac cu rachete nucleare, scrie „Daily Mail Online”. Țările baltice sunt comparate cu „gândaci urât mirositori”, care vor fi zdrobiți.

La scurt timp după ce liderii finlandezi au declarat că vor înainta cât mai rapid o cerere oficială pentru intrarea în NATO, Aleksei Zhuravliov, unul dintre principalii aliați ai lui Putin, a amenințat că Finlanda ar fi distrusă rapid, în condițiile în care o rachetă „Sarmat” poate lovi Helsinki în doar 10 secunde, relatează „Daily Mail Online”.

„Dacă Finlanda dorește să adere la acest bloc militar, atunci obiectivul nostru este absolut legitim: să punem la îndoială existența acestui stat! Acest lucru este logic.”, a spus Zhuravliov.

„Dacă Statele Unite amenință statul nostru, nu e rău: iată «Sarmat» sau racheta «Satan-2» pentru voi! Dacă credeți că Rusia nu ar trebui să existe, la voi va fi cenușa nucleară! (...) Finlanda spune că este una cu SUA. Ei bine, treceți la rând!”, a amenințat aliatul Kremlinului.

„Finlandezii, în general, ar trebui să fie recunoscători Rusiei pentru statalitatea lor, pentru faptul că Finlanda există ca țară.”, a continuat el.

Întrebat de agenția rusă de știri „Ura” dacă Rusia va repoziționa acum armele nucleare la granița cu Finlanda, el a răspuns: „Pentru ce? Nu avem nevoie de așa ceva. Putem lovi cu un «Sarmat» din Siberia și putem ajunge chiar și în Marea Britanie!”, mai relatează site-ul britanic.

„Și, dacă lovim din Kaliningrad, timpul în care hipersonicului atinge ținta este de 200 de secunde, așa că dați-i drumul, băieți!”, și-a continuat Zhuravliov tirada, referindu-se la un eventual atac asupra Marii Britanii.

„La granița finlandeză nu vom avea arme strategice, ci arme de clasa «Kinzhal», care ar ajunge în Finlanda în 20 de secunde, sau chiar în 10 secunde.”, a avertizat el.

El a mai spus că Rusia își va întări masiv forțele militare pe flancul său vestic. „Acest lucru este firesc. Dacă până acum nu am prezis posibile ostilități din partea Finlandei, acum ele sunt foarte posibile.”, a precizat el.

Oficialul rus a afirmat că Finlanda este provocată de SUA și Marea Britanie să adere la NATO. „Finlandezii nu au nimic de împărțit cu noi. Ei primesc mai mult de 90% gaz, lemn și multe altele de la noi (...) Cine are nevoie de luptă în primul rând? Finlandezii? Ei nu se tem că Rusia îi atacă. Desigur, mai devreme sau mai târziu, americanii îi vor forța să o facă, așa cum au obligat Ucraina și cum încearcă să forțeze Polonia și România. Și, după cum arată practica, ei reușesc!”, a mai spus Zhuravliov.

„Este imposibil să spunem că Finlanda se va alătura NATO și se va comporta față de noi ca înainte. Acest lucru nu se va întâmpla. Americanii îi vor incita la provocări (...) Noi îndurăm multă vreme, dar acest lucru nu poate continua la nesfârșit!”, a adăugat el.

Potrivti lui  Zhuravliov, „Statele Unite vor face tot posibilul pentru a provoca cel de-al Treilea Război Mondial”, „doar că nu pe teritoriul lor”, ci „încercând să atragă întreaga Europă într-un conflict cu Rusia, să inflameze situația în Asia, și să ațâțe situația în cât mai multe țări”.

Întrebat de „Ura” dacă Rusia ar putea ataca prima cu arme nucleare, el a răspuns: „Cu siguranță!”. Întrebat în ce condiții, el a răspuns că acest lucru s-ar întâmpla, dacă existența Rusiei ar fi amenințată.

Finlanda și Suedia „se alătură acum unei alianțe care vrea să distrugă Rusia. Prin urmare, noi vrem să îi distrugem drept răspuns!”, a precizat el.

Întrebat apoi despre țările baltice Lituania, Letonia și Estonia, el a declarat că Rusia va zdrobi aceste state atunci când va fi necesar. „Cu siguranță, nu ne este frică de aceste lucruri mărunte!”, s-a lăudat Zhuravliov.

„Ele sunt la fel de urâte ca gândacii urât mirositori. Dar va trebui ca aceste state să fie zdrobite atunci când va fi necesar. Deocamdată, gândacul este mic și urât mirositor!”, a mai spus el, citat de „Daily Mail Online”.

 

×
Subiecte în articol: ucraina