x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deputat ucrainean: Rusia împiedică "intenționat" civilii să părăsească orașele

Deputat ucrainean: Rusia împiedică "intenționat" civilii să părăsească orașele

20 Mai 2022   •   10:52
Deputat ucrainean: Rusia împiedică "intenționat" civilii să părăsească orașele

Un deputat ucrainean a descris viața în regiunea Donbas din estul țării ca fiind un „iad" și a afirmat că Rusia împiedică oamenii să părăsească un oraș.

Lesia Vasylenko a explicat pentru Sky News cum forțele rusești au provocat un blocaj în trafic pentru a împiedica "în mod intenționat" civilii să fugă din Zaporizhia - un oraș din sud-estul Ucrainei.

Ea a spus că Rusia face acest lucru pentru a "provoca din ce în ce mai multă suferință populației".

În estul Ucrainei, ea a spus că au avut loc "bombardamente severe" și că "a devenit un iad pentru mulți oameni".

"Ei bombardează orașele din regiunea Luhansk doar de dragul de a bombarda și de dragul de a provoca frică și mai multă durere și tragedie în rândul populației, în încercarea de a face oamenii să se predea", a spus ea.

În ceea ce privește victimele ucrainene, Vasylenko a spus că acestea "vin cu miile", dar nu există un num[r fix care să fi fost confirmat.

"În fiecare zi se găsesc tot mai multe cadavre printre dărâmăturile clădirilor distruse, tot mai multe cadavre sunt descoperite în gropi comune, care se găsesc în estul Ucrainei, în apropiere de zona Mariupol", a adăugat ea.

Ea a continuat să spună că un sfârșit pașnic al conflictului depinde în totalitate "de Rusia", întrucât președintele rus Vladimir Putin este cel care "a început acest război".

Cu toate acestea, Vasylenko a declarat că "nu crede într-o rezolvare pașnică" și nu vede "cum ar putea fi posibilă în acest moment".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia