x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deputaţi verificaţi cu poligraful

Deputaţi verificaţi cu poligraful

26 Oct 2019   •   09:30
Deputaţi verificaţi cu poligraful

Zece deputaţi ai partidului proprezidenţial „Slujitorii poporului'”urmează să treacă testul cu detectorul de minciuni, pe fondul unor acuzaţii de corupţie, a anunţat această formaţiune, care deţine majoritatea în Rada Supremă, parlamentul unicameral, a relatat France Presse.

„Vom trece toţi testul cu detectorul de minciuni”, a declarat presei şeful grupului parlamentar al partidului „Slujitorul poporului”, David Arahamia. Procedura îi vizează pe „toţi deputaţii partidului prezidenţial care sunt membri ai unei comisii parlamentare de specialitate”, a precizat el. Preşedintele Volodimir Zelenski, un fost actor novice în politică, care a câştigat alegerile prezidenţiale în special cu promisiunea de a eradica corupţia, a cerut anterior deputaţilor implicaţi în examinarea unui proiect de lege anticorupţie să treacă testul cu poligraful. Aceştia au fost acuzaţi că au acceptat mită pentru a face să eşueze în comisie examinarea unui proiect de lege legat de piaţa profitabilă a intermediarilor imobiliari.

„Dacă acest test stabileşte cu cea mai mică probabilitate că deputaţii au primit bani pentru votul lor, organismele anticorupţie se vor ocupa de ei”, a avertizat preşedintele, într-o postare, miercuri, pe Facebook. În cursul serii, un prim parlamentar, Oleksandr Dubinski, a difuzat în direct pe internet examinarea sa cu detectorul de minciuni.

 

În ultimul său raport publicat în ianuarie cu privire la indicele de percepţie a corupţiei în 2018, organizaţia neguvernamentală „Transparency International” a clasat Ucraina pe locul 120, din 180 de state incluse în clasament.

 

Președintele Volodimir Zelenski i-a avertizat pe deputații din Rada Supremă

 

 

 

×