x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire FABULOASĂ în Malaezia. Are 140 de milioane de ani şi a fost găsit într-un loc ţinut SECRET de cercetători! (VIDEO)

Descoperire FABULOASĂ în Malaezia. Are 140 de milioane de ani şi a fost găsit într-un loc ţinut SECRET de cercetători! (VIDEO)

15 Noi 2014   •   14:47
Descoperire FABULOASĂ în Malaezia. Are 140 de milioane de ani şi a fost găsit într-un loc ţinut SECRET de cercetători! (VIDEO)

Un dinte de dinozaur descoperit în Malaezia are o vechime de cel puţin 140 de milioane de ani şi aparţine unei noi specii din ordinul Ordinul Ornitischia, dinozauri ierbivori cu cioc, au anunţat săptămâna aceasta cercetătorii implicaţi în căutări.

Deşi nu se ştie doecamdată despre ce specie exactă este vorba, cercetătorul care conduce lucrările, Masatoshi Sone, de la Universitatea din Malaya, a declarat ca descoperirea înseamnă că este posibil ca în Malaezia să mai existe importante depozite de fosile de dinozaur.

Proiectul de căutare de fosile de dinozaur a demarat în urmă cu doi ani, implicând şi cercetători de la universităţi din Japonia, scrie AFP, citată de Agerpres. Ordinul Ornithischian include un grup larg de dinozauri ierbivori cu cioc, precum cei din familia Triceratops. Dinozaurul căruia i-ar fi aparţinut dintele găsit, lung de 13 mm şi lat de 10,5, ar fi fost de mărimea unui cal.

Fosila a fost găsită în apropiere de locul unde în 2012 a fost descoperită prima fosilă de dinozaur din Malaezia, a cărei vechime este estimată la cel puţin 75 de milioane de ani. S-a dovedit că aceasta a aparţinut unui animal de pradă care se hrănea cu peşte şi aparţinea familiei Spinosauridae, despre care se crede că era semi-acvatică.

Locurile exacte ale acestor descoperiri sunt ţinute secrete pentru fi protejate.


×