x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire misterioasă în Namibia: NASA, solicitată să explice provenienţa unei sfere metalice căzute din cer

Descoperire misterioasă în Namibia: NASA, solicitată să explice provenienţa unei sfere metalice căzute din cer

23 Dec 2011   •   10:42
Descoperire misterioasă în Namibia: NASA, solicitată să explice provenienţa unei sfere metalice căzute din cer

O ciudata sfera din metal a cazut pur si simplu din cer, recent, intr-o regiune de campie din nordul Namibiei, anunta AFP. Sfera metalica are un diametru de 35 de centimetri si a cazut la aproximativ 750 de kilometri nord de capitala Windhoek, lasand un crater de 33 de centimetri adancime si cu un diametru de 3,8 metri. Sfera cantareste 6 kilograme si are o suprafata rugoasa ce pare sa fie compusa din doua emisfere metalice imbinate.

Misterioasa sfera a fost descoperita in luna noiembrie, dar autoritatile locale au luat decizia de a anunta mai tarziu descoperirea, pentru a se asigura ca sfera nu reprezinta niciun fel de pericol pentru populatie.

"Nu este un dispozitiv exploziv, dar a trebuit ca mai intai sa ne asiguram de acest lucru", a explicat un reprezentant al politiei, citat de AFP. Deocamdata, autoritatile namibiene nu au reusit sa afle ce este acest obiect sferic si au contactat NASA si Agentia Spatiala Europeana (ESA) pentru a primi lamuriri.

Se pare ca localnicii au auzit cateva mici explozii in zilele dinaintea gasirii sferei, anunta agentia franceza de presa, citata de Agerpres.

Obiecte similare au mai fost gasite in ultimii 20 de ani in Australia si in America Centrala. Conform expertilor acest "obiect cazator neidentificat" ar putea fi un subansamblu al vreunui satelit dezafectat si ramas pe orbita.

×