x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Desenele de anatomie ale lui Leonardo da Vinci vor fi expuse la Palatul Buckingham

Desenele de anatomie ale lui Leonardo da Vinci vor fi expuse la Palatul Buckingham

de Mediafax    |    22 Apr 2012   •   13:22
Desenele de anatomie ale lui Leonardo da Vinci vor fi expuse la Palatul Buckingham

Desenele de anatomie ale lui Leonardo da Vinci vor fi expuse in premiera la Palatul Buckingham, din Londra, in perioada 4 mai - 7 octombrie, informeaza MEDIAFAX, care citeaza BBC.

Expozitia va fi amenajata in Galeria Reginei si va include si copertele intre care au fost pastrate schitele lui Da Vinci intre secolele XVI si XIX. "Aceste coperte erau un fel de cufar pentru schite. Ele garantau faptul ca acestea nu vor circula sau nu vor fi publicate", a declarat curatorul expozitiei, Martin Clayton.

Leonardo da Vinci a facut studii ale oaselor, muschilor si organelor interne, inclusiv inima si creierul. Potrivit cercetatorilor, acesta intentiona sa isi publice studiile, dar a murit in 1519. Da Vinci si-a lasat caietele asistentului sau, Francesco Melzi. Fiul acestuia din urma a vandut caietele sculptorului Pampeo Leoni, care le-a legat, pentru a le proteja. Pe coperta albumului sta scris, cu litere de aur: "Disegni di Leonardo da Vinci restaurati da Pompeo Leoni" (Desenele lui Leonardo da Vinci, restaurate de Pompeo Leoni).

Leonardo da Vinci este una dintre cele mai importante personalitati ale Renasterii. Printre studiile care l-au pus pe lista celor mai importanti vizionari din lume se numara si cele de anatomie.

×