x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Devine tot mai clar cine a stat în spatele atacului din Germania

Devine tot mai clar cine a stat în spatele atacului din Germania

12 Apr 2017   •   16:51
Devine tot mai clar cine a stat în spatele atacului din Germania

Se pare că devine tot mai clar cine a stat în spatele atacului asupra autocarului Borussiei: teroriștii islamiști. Jurnaliștii nemți au aflat care era mesajul scrisorii descoperite de criminaliști la locul asaltului: o aluzie la atentatul de la Berlin, din 19 decembrie trecut, când un tir a intrat într-un Târg de Crăciun și a făcut ravagii: 11 morți, 56 de răniți, relatează gsp.ro.

Și nu doar atât. În scrisoare se vorbește și de avioanele germane care au bombardat Siria! A fost o răzbunare. Mai mult, scrisoarea începea cu următoarele cuvinte: "În numele lui Allah milostivul".

UPDATE: Ultimul pasaj din scrisoarea lasată de islamiști:”Sportivii și celebritățile din Germania și din alte țări implicate vor fi pe lista morții Statului Islamic. Și așa va fi până ce avioanele germane vor fi retrase și baza militară americană din Rammstein va fi închisă”, menţionează sursa citată. 

"Atacul asupra autocarului e un simbol pentru politica lui BVB, care nu se implică suficient în lupta împotriva rasismului, a naziștilor și a populiștilor de dreapta" - pasaj din scrisoare. 

Autocarul echipei germane de fotbal Borussia Dortmund a fost vizat marți seară de trei explozii înaintea unui meci din Liga Campionilor și a fost găsită ceea ce pare a fi o scrisoare de revendicare. 

 

Citeşte şi:

O persoană a fost arestată în cazul atacului asupra echipei de fotbal Borussia Dortmund

 

Germanii investighează o legătură islamistă cu exploziile din Dortmund

 

Explozii în apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund. Un jucător a fost rănit. Meciul cu Monaco a fost AMÂNAT

 

Echipele germane de fotbal evită Turcia, în perioada de pregătire! Care e motivul?

 

×