x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul CIA: Retragerea trupelor din Afganistan va genera terorism!

Directorul CIA: Retragerea trupelor din Afganistan va genera terorism!

14 Apr 2021   •   21:18
Directorul CIA: Retragerea trupelor din Afganistan va genera terorism!

Retragerea trupelor occidentale din Afganistan generează riscuri "semnificative" privind amplificarea terorismului, afirmă William Burns, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite, conform site-ului Axios.com.

"Trebuie să vedem foarte clar realitatea, să observăm potenţialele provocări în materie de terorism, faptul că atât reţeaua Al-Qaida, cât şi gruparea Stat Islamic menţin intenţiile de recuperare a abilităţilor de atacare a obiectivelor SUA, fie în regiune, fie în Occident sau, în ultimă instanţă, pe plan intern", a declarat William Burns, în cursul audierilor în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA.

"În privinţa retragerii armatei americane, capacitatea Administraţiei SUA de colectare a informaţiilor şi de a acţiona asupra ameninţărilor se va diminua. Acest lucru este clar. Cu toate acestea, chiar şi după retragerea militară, atât CIA, cât şi partenerii noştri din Guvernul SUA vor menţine o serie de capabilităţi, unele rămase, iar altele pe care le vom crea, care ne vor ajuta să anticipăm şi să contracarăm orice efort de relansare a activităţilor teroriste", a subliniat William Burns.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: retragere afganistan