x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul general de la Credit Suisse demisionează. Un scandal de spionaj vizează mai mulți manageri

Directorul general de la Credit Suisse demisionează. Un scandal de spionaj vizează mai mulți manageri

07 Feb 2020   •   12:58
Directorul general de la Credit Suisse demisionează. Un scandal de spionaj vizează mai mulți manageri
Sursa foto: antena3

Banca Credit Suisse a anunţat demisia directorului său general, Tidjane Thiam, în contextul unui scandal declanşat de operaţiuni de spionaj ce ar fi vizat foşti manageri, dar şi organizaţia Greenpeace.

Tidjane Thiam, în vârstă de 57 de ani, se va retrage din funcţie la 14 februarie, după prezentarea rezultatelor anuale ale băncii.

Scandalul spionajului a izbucnit în septembrie, când un fost director din cadrul băncii, Iqbal Khan, între timp plecat la banca rivală UBS, a avut o dispută cu un detectiv particular care îl urmărea prin Zurich.

În decembrie, banca a recunoscut un al doilea caz de "filare", vizând un fost director de resurse umane şi aflat în atenţia organismului elveţian de supraveghere financiară FINMA, iar în weekend Sonttag Zeitungg a relatat că a fost spionată şi organizaţia ecologistă Greenpeace.

Tidjane Thiam, absolvent al Şcolii politehnice şi Şcolii de mine (inginerie) din Paris şi fost ministru în Cote D'Ivoire, a fost numit CEO la Credit Suisse în 2015 şi este creditat cu o politică de reducere a costurilor şi riscurilor în urma cărora banca a revenit pe profit în 2018, după trei ani consecutivi de pierderi.

El a asigurat într-un comunicat că nu ştie nimic despre cazurile de "supraveghere".

Postul său va fi preluat de Thomas Gottstein, care se ocupa până acum de activităţile băncii pentru piaţa elveţiană, fiind primul cetăţean elveţian care devine CEO la Credit Suisse după o serie de străini numiţi în această poziţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: credit suisse tidjane thiam demisia