x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul OMS, despre noul virus H7N9: "O enigmă înconjurată de mister! Este o situaţie globală neobişnuită"

Directorul OMS, despre noul virus H7N9: "O enigmă înconjurată de mister! Este o situaţie globală neobişnuită"

22 Mai 2013   •   07:54
Directorul OMS, despre noul virus H7N9: "O enigmă înconjurată de mister! Este o situaţie globală neobişnuită"

Directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Keiji Fukuda, a avertizat că lumea nu este încă pregătită să facă faţă unei noi epidemii de gripă. Această afirmaţie vine în momentul în care un nou virus afectează China. H7N9 a contaminat, începând din martie, 130 de persoane dintre care 25 au murit.

"Când oamenii sunt afectaţi de o nouă boală, nu vă puteţi întoarce doar către cărţi pentru a afla ce e de făcut", a declarat Fukuda, care a precizat că sistemele de reacţie rapidă sunt şi mai indispensabile cu cât aceste boli sunt puţin cunoscute.

 "Orice virus al gripei care afectează oamenii are potenţialul de a deveni o ameninţare majoră pentru sănătate. Acest virus este o enigmă înconjurată de mister", a amintit directoarea generală a OMS, Margaret Chan.

Ministrul chinez al Sănătăţii Li Bin a subliniat că din mai numărul cazurilor a scăzut semnificativ, însă preocuparea rămâne. "Prevenţia şi controlul au fost eficiente, cu toate acestea, având în vedere lipsa de informaţii despre acest virus şi această boală, este imperativ să rămânem vigilenţi, cu planuri de urgenţă", a adăugat ministrul.

China este considerată a fi una dintre ţările cu risc ridicat dată fiind importanţa fermelor de păsări. Fukuda a dezvăluit că, în paralel cu criza din China şi fără legătură cu aceasta, un coronavirus similar SRAS afectează Orientul Mijlociu, provocând 40 de cazuri de îmbolnăviri şi 20 de decese. "Este o situaţie globală neobişnuită", a subliniat acesta.



×