x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Discuţiile între guvern şi laburişti pe tema unui compromis cu privire la Brexit vor continua, dar nu vor dura luni

Discuţiile între guvern şi laburişti pe tema unui compromis cu privire la Brexit vor continua, dar nu vor dura luni

14 Apr 2019   •   19:00
Discuţiile între guvern şi laburişti pe tema unui compromis cu privire la Brexit vor continua, dar nu vor dura luni

Discuţiile între guvernul britanic şi opoziţia laburistă pe tema unui compromis cu privire la Brexit vor continua, dar nu se prelungi timp de luni de zile, a declarat duminică ministrul pentru biroul cabinetului, David Lidington, transmite Reuters.

'Nu vor continua luni de zile, dar cu siguranţă vor continua săptămâna viitoare', a declarat Lidington, adjunctul de facto al premierului Theresa May, la BBC.

'Nu cred că putem permite ca această chestiune să se mai întindă prea mult, cred că opinia publică vrea, pe bună dreptate, ca politicienii să o rezolve', a indicat el.

Potrivit lui Lidington, discuţiile de săptămâna viitoare vor fi împărţite pe diferite subiecte, ce vor fi abordate de miniştrii implicaţi şi de omologii lor din cabinetul din umbră laburist. O evaluare a acestor discuţii va avea loc odată cu reluarea sesiunii parlamentare, după vacanţa de Paşte.

Chestiunea centrală va fi dacă guvernul este pregătit să cedeze în privinţa principalei propuneri a Partidului Laburist despre o viitoare uniune vamală cu UE, căreia miniştrii i se opun.

David Lidington a mai spus că, în opinia guvernului, este posibil să se obţină beneficii dintr-o uniune vamală fără a pierde prerogativa de a încheia acorduri comerciale independente.AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit