x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Disneyland Paris angajează peste 8.000 de persoane

Disneyland Paris angajează peste 8.000 de persoane

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   09:00
Disneyland Paris angajează peste 8.000 de persoane
Sursa foto: Hepta

Disneyland Paris intenționează să recruteze 8.500 de angajați, dintre care 1.500 cu contracte permanente. Sunt căutate în special persoanele care se pricep la mentenanță, dar bineveniți sunt și candidații din catering.

Cel mai faimos parc tematic din Europa, Disneyland Paris, se pregătește să angajeze încă 8.500 de persoane, dintre care 1.500 cu contracte permanente.

"Avem nevoie în special de personal de mentenanță și de catering", au declarat pentru Le Parisien responsabilii cu resursele umane de la Disneyland Paris.

În ciuda renumelui său, parcul este afectat de lipsa forței de muncă în anumite domenii, în special în ceea ce privește mentenanța.

Candidații care pot întreține și repara atracțiile sunt greu de găsit, iar parcurile se întrec în oferte pentru ei.

Parcul caută să recruteze tehnicieni și ingineri pentru mai mult de treizeci de ocupații implicate în renovarea atracțiilor. În total, sunt disponibile peste 120 de posturi permanente în acest domeniu. De asemenea, sunt bineveniți și începătorii care doresc să urmeze cursuri de formare în sectorul atracțiilor. Potrivit conducerii, aceștia vor primi un salariu ușor mai mare decât salariul minim (2%) atunci când vor începe să lucreze.

Nu este pentru prima dată când parcul duce lipsa forței de muncă.

Anul trecut, EuroDisney a anunțat că recrutează câteva mii de angajați pentru campania sa anuală. Parcul are deja aproape 16.000 de angajați, ceea ce i-a adus distincția de a fi recunoscut drept "unul dintre cele mai mari stabilimente din Franța" de către INSEE.

După ce a concediat aproape 1.000 de angajați în plină criză a sănătății, Disneyland caută acum să își extindă și să își diversifice forța de muncă, pe măsură ce parcul continuă să se extindă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Disneyland Paris angajari