x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dodon, acuzat de „trădare de țară”

Dodon, acuzat de „trădare de țară”

de Şerban Mihăilă    |    29 Aug 2017   •   08:00
Dodon, acuzat de „trădare de țară”

Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, a anunțat că va depune o plângere penală la Procuratura Generală în zilele următoare pentru investigarea „actelor de trădare de patrie comise de cetățeanul Igor Dodon în calitate de președinte” al republicii.

Potrivit PAS, prin acțiunile sale în calitate de președinte, Igor Dodon pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova, a relatat, ieri, portalul Unimedia.info. „Cetățeanul Igor Dodon, folosind funcția de președinte al Republicii Moldova, obținută prin fraudă și manipulare, pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova, urmând o agendă străină intereselor cetățenilor acestei țări”, se menționează într-un comunicat dat publicității de PAS, duminică, atunci când Republica Moldova a marcat cea de-a 26-a aniversare de la declararea independenței sale, la 27 august 1991. „De Ziua Independenței, noi, cetățeni ai Republicii Moldova - oameni liberi și cu dragoste de țară - îl declarăm pe Igor Dodon «trădător de țară»", subliniază comunicatul, potrivit căruia „un trădător de țară nu poate avea dreptul să reprezinte interesele oamenilor și trebuie să răspundă pentru toate acțiunile sale îndreptate împotriva statului și a cetățenilor”. În textul menționat, partidul Maiei Sandu, fost ministru al Educației, indică motivele care au stat la baza formulării acestei acuzații grave de trădare de țară la adresa actualului președinte moldovean. În primul rând, PAS subliniază că Igor Dodon „se identifică deschis cu interesele Federației Ruse, devenind un vasal al președintelui rus Vladimir Putin, în loc să promoveze interesele naționale ale Republicii Moldova”.

Dodon mai e acuzat că folosește finanțare obscură, din afara țării, atât din offshore-uri, cât și din Federația Rusă pentru promovarea imaginii sale.

Maia Sandu îl acuză pe Dodon că subminează direct capacitatea de apărare a țării și, de asemenea, incită la război civil.

 

 

 

×