x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi complici ai asasinului poliţistului francez, anchetaţi pentru asociere la un grup terorist

Doi complici ai asasinului poliţistului francez, anchetaţi pentru asociere la un grup terorist

18 Iun 2016   •   19:20
Doi complici ai asasinului poliţistului francez, anchetaţi pentru asociere la un grup terorist

Doi presupuşi complici ai lui Larossi Abballa, jihadistul care a ucis un poliţist şi pe soţia acestuia luni în apropiere de Paris, vor fi anchetaţi pentru asociere la un grup terorist, a anunţat sâmbătă procuratura din Paris, relatează Reuters şi AFP.

Cei doi bărbaţi, Charaf-Din Aberouz şi Saad Rajraji, în vârstă de 27 şi respectiv 29 de ani, "vor fi aduşi în faţa unui magistrat ca parte a anchetei judiciare în vederea inculpării lor pentru participare la un grup terorist", a afirmat procuratura, precizând că a solicitat plasarea lor în arest preventiv.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi marţi, în acelaşi timp cu un al treilea suspect, care a fost eliberat fără ca împotriva sa să fie formulate acuzaţii.

Aberouz şi Rajraji au fost condamnaţi în 2013 împreună cu Larossi Abballa în cadrul unui proces pentru participare la o filieră care voia să trimită voluntari pentru jihadul armat în Pakistan.

Larossi Abballa a ucis cu lovituri de cuţit luni seara un poliţist îmbrăcat în civil în faţa casei acestuia din Magnanville (Yvelines), baricadându-se ulterior în casa victimei. El a fost ucis în asaltul forţelor speciale franceze RAID, care au descoperit la faţa locului cadavrul unei femei, soţia poliţistului ucis, şi un copil de trei ani (copilul cuplului), în stare de şoc, dar nevătămat. Atentatul a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). AGERPRES

×