x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi solicitanţi de azil s-au sinucis în ultimele 48 de ore, în nordul Greciei

Doi solicitanţi de azil s-au sinucis în ultimele 48 de ore, în nordul Greciei

26 Dec 2019   •   21:00
Doi solicitanţi de azil s-au sinucis în ultimele 48 de ore, în nordul Greciei

Doi solicitanţi de azil - un afgan şi un irakian - s-au sinucis în ultimele două zile în nordul Greciei, a anunţat joi organizaţia neguvernamentală Forumul grec pentru refugiaţi, transmite AFP.

''Avem veşti teribile provenind din Mouries: doi tineri s-au sinucis ieri şi astăzi'', a declarat ONG-ul într-un comunicat.

Potrivit acestuia, cei doi solicitanţi de azil stăteau într-un hotel ce găzduia între 350 şi 400 de refugiaţi în oraşul Mouries, din nordul Greciei, în apropierea frontierei cu Republica Macedonia de Nord.

Primul solicitant de azil, un afgan de 32 de ani tată a doi copii, a fost găsit miercuri spânzurat de un pod nu departe de hotel. Cel de-al doilea, un tânăr irakian, a fost descoperit joi de colegul său de cameră pe un coridor din hotel.

Conform autorităţilor greceşti, peste 40.000 de solicitanţi de azil locuiesc în prezent, în condiţii insalubre, în tabere de primire aflate pe insulele din Egee. ONG-ul 'Medici Fără Frontiere' a anunţat la finalul lunii noiembrie că un număr în creştere de copii refugiaţi au comis tentative de suicid în aceste tabere.

Guvernul conservator de la Atena, condus de Kyriakos Mitsotakis, a promis să mute 20.000 de solicitanţi de azil pe continent până la începutul anului 2020, dar taberele de primire din partea continentală a Greciei sunt la rândul lor suprapopulate, iar în unele cazuri solicitanţii de azil se confruntă şi cu ostilitatea localnicilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: grecia solicitanti de azil