x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump este "extrem de bucuros" de negocierile cu Phenianul

Donald Trump este "extrem de bucuros" de negocierile cu Phenianul

23 Iul 2018   •   17:30
Donald Trump este "extrem de bucuros" de negocierile cu Phenianul

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat luni "extrem de bucuros" de starea negocierilor cu Coreea de Nord, într-un moment în care mulţi observatori subliniază absenţa unor progrese concrete la peste o lună de la summitul cu Kim Jong Un, relatează AFP. 

"Nicio rachetă nu a fost lansată de Coreea de Nord în nouă luni. La fel, niciun test nuclear", a scris el pe Twitter. 

"Japonia este bucuroasă, întreaga Asie este bucuroasă. Însă 'ştirile false' ('fake news') spun, fără măcar să mă întrebe (mereu surse anonime), că sunt furios pentru că lucrurile nu merg suficient de repede. Fals, sunt extrem de bucuros", a adăugat el. 

Preşedintele american a făcut referire în special la un articol din Washington Post apărut cu o zi în urmă, conform căruia el ar fi frustrat de absenţa unor progrese privind dosarul nuclear nord-coreean. 

Cotidianul a scris că, deşi afişează o încredere ridicată atunci când este întrebat despre acest subiect, preşedintele Trump este furios în privat. 

"Amazon Washington Post s-a dezlănţuit împotriva mea", a mai scris Trump tot luni pe Twitter, făcând referire la compania lui Jeff Bezos, proprietara Washington Post. 

De la întâlnirea istorică dintre Donald Trump şi Kim Jong Un din Singapore la 12 iunie, detaliile "denuclearizării complete a Peninsulei Coreene" evocate de Phenian nu au fost puse la punct. 

"Cea mai mare parte a dezarmării" ar trebui să se încheie până la sfârşitul lui 2020, la capătul primului mandat al lui Donald Trump, a spus la scurt timp după summit secretarul de stat Mike Pompeo. 

Însă discursul spus acum de americani pare să se fi schimbat. Preşedintele Trump a afirmat săptămâna trecută că "nu există nicio dată-ţintă". "Nu suntem presaţi", a precizat el.

AGERPRES

×