x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump și Emmanuel Macron, discuții despre asasinarea jurnalistului Khashoggi

Donald Trump și Emmanuel Macron, discuții despre asasinarea jurnalistului Khashoggi

22 Oct 2018   •   08:37
Donald Trump și Emmanuel Macron, discuții despre asasinarea jurnalistului Khashoggi

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi omologul său american, Donald Trump, au discutat duminică seară despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis în interiorul consulatului ţării sale la Istanbul, a informat Casa Albă. 

Purtătoarea de cuvânt a executivului de la Washington, Sarah Sanders, a făcut cunoscut într-un comunicat că Emmanuel Macron şi Donald Trump au vorbit la telefon despre vizita în Franţa a preşedintelui american pentru a comemora împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial. 

Ei au abordat "circumstanţele care înconjoară moartea tragică a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi", a precizat Sarah Sanders. 

După ce s-a arătat conciliant cu Arabia Saudită în acest caz, Donald Trump şi-a schimbat tonul sâmbătă, afirmând că "este evident că au existat înşelătorii şi au existat minciuni". 

Franţa a subliniat duminică, împreună cu Germania şi Marea Britanie, "nevoia urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat". 

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a adăugat că Donald Trump şi Emmanuel Macron "au discutat şi despre o serie de probleme economice şi de securitate internaţională, printre care situaţia din Siria", precum şi retragerea Statelor Unite dintr-un tratat semnat cu Rusia asupra armelor nucleare cu rază medie de acţiune (INF).

AGERPRES

×