x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dosarul DSK: Noi dovezi, noi acuzaţii.

Dosarul DSK: Noi dovezi, noi acuzaţii.

de Sînziana Stancu    |    23 Mai 2011   •   21:00
Dosarul DSK: Noi dovezi, noi acuzaţii.

Dupa inculparea si eliberarea joi pe cautiune a fostului sef al Fondului Monetar International Dominique Strauss-Kahn, s-a declansat un veritabil razboi psihologic intre avocatii celor doua parti. In timp ce aparatorii cameristei de la Sofitel, care l-a acuzat pe DSK de tentativa de viol, cauta cat mai mul­te motive pentru ca 'agresorul' ei sa fie condamnat, avocatii lui 'sapa adanc' in trecutul femeii, pentru a-l scoate pe clientul lor basma curata. Ieri, presa a dezvaluit insa noi amanunte despre matrapazlacurile amoroase ale lui DSK, ce nu par sa-l avantajeze.

Astfel, postul de televiziune CNN dez­va­luia, citand surse apropiate anchetei, ca DSK ar fi invitat in apartamentul lui de la hotel, cu o zi inainte de comiterea presupuselor agresiuni sexuale asupra cameristei, doua receptionere, pentru 'a bea ceva impreuna'. Pe rand, cele doua femei l-au refuzat insa. Pe de alta parte, publicatia britanica The Telegraph a dezvaluit, citand, de asemenea, surse apro­pia­­te anchetei, ca mai multe angajate ale FMI ar fi fost 'hartuite' de fostul lor 'patron'. De pilda, DSK ar fi constrans o functionara casatorita, de origine asia­tica, sa intretina relatii sexuale cu el, dupa cum a dezvaluit o fosta oficialitate a FMI. Functionara nu a facut plangere, pentru ca se temea sa nu isi piarda slujba, dar i-a spus sotului ei, care s-a plans altor oficialitati ale fondului. Scandalul ar fi fost aplanat, iar functionara a parasit FMI dupa ce i-a expirat contractul de angajare. S-a mai aflat ca o alta fosta oficialitate a Fondului ar fi platit o angajata care lucra la o alta institutie internationala din Washing­ton ca sa treaca in tacere o aventura amoroasa pe care DSK ar fi avut-o cu ea.

De asemenea, o alta fos­ta oficialitate a FMI a dat noi amanunte despre 'ce­­lebra' aventura a lui DSK cu economista Piroska Nagy din 2008, afir­mand ca demisia lui Nagy a fost 'fortata', eco­no­mista neintentionand sa faca acest lucru. Desi aceste acuzatii nu se adauga celor de­­ja formulate impotriva lui DSK de camerista, pot fi insa invocate de avocatii femeii pentru a descrie mai amanuntit tendintele comportamentului inculpatului.

Cat ii priveste pe avocatii lui DSK, pentru ei, importante sunt 'originea' si 'trecutul' cameristei care l-a acuzat pe clientul lor, dupa cum dezvaluie Le Monde. Ei trebuie sa afle daca Nafissatou Diallo este originara din Guineea, asa cum a declarat ea, sau din Senegal, dupa cum au afirmat diferite surse. Daca femeia a mintit despre nationalitatea sa ca sa intre in SUA si sa obtina permis de munca, profitand de faptul ca etnia Peul din care face parte este oprimata in Guineea, atunci marturia ei impotriva lui DSK e, practic, nula.

×
Subiecte în articol: externe