x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două gropi comune însumând 900 de cadavre, descoperite la Tripoli

Două gropi comune însumând 900 de cadavre, descoperite la Tripoli

de Mediafax    |    06 Oct 2011   •   11:24
Două gropi comune însumând 900 de cadavre, descoperite la Tripoli

Doua gropi comune in care sunt aproximativ 900 de cadavre au fost descoperite la Tripoli, anunta un oficial din cadrul serviciilor de securitate libiene, citat de AFP.

"Informatiile date de martori ne-au permis sa descoperim doua gropi comune cu victime ale fostului regim", anunta Naji al-Isaui, un oficial din cadrul serviciilor de securitate libiene.

Aproximativ 200 de cadavre au fost descoperite in prima groapa comuna, in zona Gargaresh, la sapte kilometri de centrul orasului Tripoli. Alte 700 de cadavre au fost gasite intr-o groapa comuna din Birasta Milad, la zece kilometri de centrul orasului.

Isaui nu a putut oferi detalii despre circumstantele in care au murit cele aproximativ 900 de persoane pe care le-a prezentat ca fiind victime ale fostului regim Muammar Kadhafi.

Jurnalistii au putut vizita groapa descoperita in zona Gargaresh, un medic legist afirmand ca cel putin doua cadavre prezinta urme de gloante.

Pe 25 septembrie, autoritatile Consiliului National de Tranzitie (CNT) au anuntat descoperirea resturilor a peste 1.700 de detinuti executati in 1996 in celebra inchisoare Abu Salim din Tripoli.

×