x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dragon Ball: A murit Akira Toriyama, creatorul manga

Dragon Ball: A murit Akira Toriyama, creatorul manga

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   13:30
Dragon Ball: A murit Akira Toriyama, creatorul manga
Sursa foto: Hepta

Creatorul Dragon Ball, una dintre cele mai influente și mai bine vândute benzi desenate japoneze din toate timpurile, a murit la 68 de ani. Akira Toriyama a suferit un hematom subdural acut, un tip de hemoragie în apropierea creierului.

Dragon Ball este extrem de popular în întreaga lume, iar seria de benzi desenate a dat naștere și la versiuni de desene animate și filme.

Fanii i-au adus un omagiu lui Toriyama pentru că a creat personaje care au devenit o parte din copilăria lor, relatează BBC.

Născut la Nagoya în 1955, Akira Toriyama a fost cunoscut mai ales pentru manga "Dragon Ball", creată în 1984, care a relatat viața și aventurile lui Son Goku, minune în artele marțiale, încă din copilărie.

Manga s-a vândut în cel puțin 260 de milioane de exemplare în întreaga lume, potrivit cifrelor site-ului specializat Mangazenkan.

Ea a dat naștere la numeroase adaptări pentru televiziune, film și jocuri video și a avut numeroase continuări, precum "Dragon Ball Z" sau, mai recent, "Dragon Ball Super".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Akira Toriyama manga