x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK a deschis şampania cam devreme. Menajera loveşte din nou şi dă ancheta peste cap

DSK a deschis şampania cam devreme. Menajera loveşte din nou şi dă ancheta peste cap

de Sînziana Stancu    |    06 Iul 2011   •   16:36
DSK a deschis şampania cam devreme. Menajera loveşte din nou şi dă ancheta peste cap

Camerista care l-a dat in judecata pentru delicte sexuale pe fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a inaintat marti o actiune impotriva a cinci ziaristi ai cotidianului New York Post care au dezvaluit recent ca ea lucra si ca prostituata. Avocatul lui Nafissatou Diallo, Kenneth Thompson, a depus plangerea impotriva ziaristilor la Curtea Suprema din Bronx, informeaza Associated Press. Toate aceste articole, in care camerista este descrisa ca fiind 'prostituata' sau 'tarfa' si ca si-ar fi 'vandut frecvent trupul pe bani grei clientilor de la hotelul Sofitel' din Manhattan, sunt informatii 'false, tendentioase si in total dispret fata de adevar', se mentioneaza in plangerea depusa de avocatul cameristei.

'Din cauza tuturor acestor afirmatii', camerista de culoare a fost expusa 'umilintelor, dispretului, batjocurii si ridicolului' in toata lumea, a adaugat Thompson. Purtatorul de cuvant al cotidianului new-yorkez a declarat ca 'publicatia sustine in continuare continutul articolelor' sale. In data de 2 iulie, New York Post cita 'o sursa apropiata anchetei apararii (DSK)', cand a publicat informatiile referitoare la faptul ca menajera primea abni de la barbati in schimbul sexului si ca s-ar fi descoperit 'sume de pana al 100.000 de dolari' intr-un cont bancar al ei, varsate de persoane necunoscute, care nu faceau parte din anturajul ei. La un moment dat, chiar s-a vorbit despre faptul ca acesti bani ar fi provenit din trafic de droguri. Anchetatorii au cercetat daca menajera se prostitua, dar spun ca nu au nici o dovada in acest sens.

Avocatii lui DSK au refuzat sa faca vreo declaratie despre noile informatii. Ei urmau sa se intalneasca astazi (miercuri, n.r.) cu procurorul Cyrus Vance, pentru a discuta noi amanunte inainte de termenul din 18 iulie. Totusi, sunt din ce in ce mai multe voci care spun ca intalnirea avocatilor lui DSK cu procurorul ar putea sa duca tot la o audiere-surpriza ca cea de vinerea trecuta, cand DSK a fost eliberat din detentie supravegheata la domiciliu. De data aceasta, presa americana, si nu numai ea, a mers intr-acolo incat sa spuna ca justitia din Manhattan ar putea chiar sa incheie dosarul de acuzare al fostului director al FMI.

Scos in lume de nevasta
Cu o seara inainte, Strauss-Kahn a fost 'scos' in oras de catre sotia lui, Anne Sinclair.
Imbracat intr-un costum sobru si camasa deschisa, Dominique Strauss-Kahn a plecat de acasa impreuna cu Anne si a mers intr-o cladire opulenta din Upper East-Side, in apropiere de Central Park, relateaza AFP. Cuplul a iesit din cladirea situata la cativa metri de Metropolitan Museum dupa cateva ore, fara sa stea insa de vorba cu jurnalistii care erau pe urmele lor.
Dar intoarcerea lor acasa a fost un incident comic : cateva minute in lumina camerelor de luat vederi, ei nu au reusit sa deschida usa de la intrare. Dar in final a aparut un barbat de culoare care, trecand pe langa ei si vazandu-i cum se chinuie, s-a oferit sa ii ajute si le-a deschis-o imediat.

×
Subiecte în articol: externe dominique strauss-kahn dsk