x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După 55 de zile de moarte cerebrală, a născut un copil viu

După 55 de zile de moarte cerebrală, a născut un copil viu

19 Apr 2016   •   18:49
După 55 de zile de moarte cerebrală, a născut un copil viu

O femeie din Polonia, fiind în moarte cerebrală, a fost ținută în viață artificial timp de 55 de zile pentru a naște un copil prematur a cărui sănătate nu a prezentat complicații majore, spun reprezentanții Spitalului Universitar din Wroclaw, Polonia, scrie Le Figaro.


”Băiețelul s-a născut la începutul anului, la 26 de săptămâni de sarcină. Cântărea 1000 de grame. Dupa trei luni de tratament, starea lui corespunde unui prematur, fără complicații”, a declarat pentru AFP, Barbara Krolak-Olejnik, șefa departamentului de neonatologie. ”Această reușită este rarisimă. Am reușit să menținem o sarcină atât de puțin avansată pentru un timp atât de îndelungat, ”, a subliniat medicul.


Când mama copilului, o femei în vârstă de 41 de ani, a fost adusă la sputal cu ambulanța, neurochirurgii au costatat moartea cerebrală cauzat de cancerul instalat la creier. ”Toată familia a dorit să reușim să păstrăm copilul”, a explicat Barbara Krolak-Olejnik. ”A fost o bătălie lungă de 55 de zile. Noi, neonatologii, am dorit ca micul om să ajungâ cât mai mare însă într-o zi un pericol care a devenit real pentru viața sa ne-a determinat să optăm pentru naștere”, o cezariană, a mai precizat medicul.


”După 3 luni de îngrijiri intensive băiețelul cântărește 3 kilograme, respiră singur, este hrănit cu bineronul și am putut să îl externăm”, a mai spus Barbara Krolak-Olejnik.

×