x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După o lună de carantina, bunicii din Serbia ies la plimbare

După o lună de carantina, bunicii din Serbia ies la plimbare

22 Apr 2020   •   15:16
După o lună de carantina, bunicii din Serbia ies la plimbare
Sursa foto: Victor Stroe

Bunicii din Serbia au avut voie afară pentru prima data după mai bine de o lună. Odată cu relaxarea măsurilor de carantină, cei de peste 65 de ani vor putea ieşi din case 3 zile pe săptămână, pentru o jumătate de oră. Serbia a raportat aproxiamtiv 6.900 de cazuri de coronavirus.

Pentru prima dată după o lună de carantină, bunicilor din Serbia li s-a permis să se aventureze afară.

Până acum aveau voie să iasă din casă o zi pe săptămână, dimineaţa, pentru a-şi cumpăra mâncare şi medicamente.

Cu paşi timizi, feţele acoprite cu măşti şi mănuţi de protecţie în mâini, cei de peste 65 de ani s-au putut plimba nestingheriţi prin oraş timp de jumătate de oră.

„Nu am mai ieşit din casă de 35 de zile. M-am plimbat în jrul caamerei, de pe hol până în cameră. E diferenţă. Acum simt dureri în şolduri, muşchii şi spatele”, spune unul dintre vârstnici.

Vârstnici au voie acum să iasă din casă de 3 zile pe săptămână, timp în care tinerii sunt obligaţi să stea în case pentru a-i proteja pe bunici.

„(Sper 0 n.r.) ca această (pandemie - n.r.) să încetinească şi să putem ieşi mai des din casă. Sper că se va termina în curând”, a spus o femeie.

Serbia a fost printre primele ţări din Europa care a intrat în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, iar pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile, autorităţile au introdus pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani pentru cei care nu se supun.

(sursa: Mediafax)

×