x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După Ungaria, Volodimir Zelenski acuză Berlinul. Ce spune Germania

După Ungaria, Volodimir Zelenski acuză Berlinul. Ce spune Germania

13 Apr 2022   •   16:11
După Ungaria, Volodimir Zelenski acuză Berlinul. Ce spune Germania

Volodimir Zelenski a refuzat vizita președintelui Germaniei, Grank-Walter Steinmeier, fapt ce a provocat iritare la Berlin, scrie AFP.

Acesta a vrut să ajungă, astăzi, la Kiev împreună cu președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, dar autoritățile ucrainene au transmis că îl preferă pe cancelarul Olaf Schlz.

Ucraina acuză Germania pentru faptul că nu renunță la importurile de energie din Rusia, deși țara este dependentă de aceasta, dar și pentru reținerea privind livrările de armament. 

"Refuzul lui Zelenski de a-l invita pe Steinmeier este mai mult decât supărător. Suntem ţări aliate şi ar fi fost un semn bun dacă Steinmeier ar fi mers la Kiev împreună cu alţi şefi de stat", spune Nils Schmid, expert în politică externă al Partidului Social Democrat (SPD), formaţiunea cancelarului Scholz.
Și Wolfgang Kubicki, numărul 2 în Partidul Liber Democrat (FDP), din coaliţia guvernamentală, crede că atitudinea Kievului va afecta o eventuală vizită a cancelarului german la Kiev. "Nu îmi pot imagina că un cancelar al unui guvern din care face parte şi FDP ar merge într-o ţară care l-a declarat indezirabil pe şeful statului nostru".

Ucraina vrea ca Germania să-i livreze armament greu pentru a face față invaziei ruse, potrivit unui consilier prezidențial. 

În pofida criticilor Kievului, Germania a trimis arme defensive Ucrainei. 

Zelenski critică adesea țările UE despre care consideră că nu sprijină suficient Ucraina în războiul cu Rusia. Astfel de acuzații au fost aduse și Ungariei, însă autoritățile de la Budapesta au cerut Kievului să înceteze insultele la adresa guvernului din această țară. 
 

×
Subiecte în articol: germania ucraina Volodimir Zelenski