x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectele crizei: britanicii renunță la animalele de companie

Efectele crizei: britanicii renunță la animalele de companie

15 Aug 2022   •   07:35
Efectele crizei: britanicii renunță la animalele de companie
Sursa foto: Hepta

Numeroși britanici renunță la animalele de companie din cauza creșterii costurilor de trai, potrivit Reuters. Organizația caritabilă Battersea îngrijește în prezent 206 câini și 164 de pisici, iar o situație asemănătoare este și în alte centre din Marea Britanie, unele înregistrând un număr record de animale în condițiile în care presiunea asupra nivelului de trai îi forțează pe mulți proprietari să decidă dacă mai pot suporta facturile veterinare.

„Suntem îngrijorați că acesta va fi un motiv din ce în ce mai mare pentru care oamenii își aduc câinii la Battersea", a declarat, pentru Reuters, Steve Craddock, șeful centrului din sud-vestul Londrei.

Prea scump să mai încălzești șarpele

Animalele de companie exotice, cum ar fi șerpii și șopârlele, se dovedesc, de asemenea, prea costisitoare din cauza necesității de încălzire și iluminare specializate.

Trei șerpi, inclusiv un boa constrictor de 2,4 metri, înfășurați în fețe de pernă, au fost aruncați în fața unui magazin de reptile, a anunțat, la solicitarea Reuters, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA).

Această tendință, care urmează unei creșteri a cererii de animale de companie în timpul pandemiei, vine în contextul în care gospodăriile se pregătesc ca facturile la energie să se tripleze în ianuarie față de anul trecut, lovind în plin veniturile oamenilor.

De asemenea, organizațiile pentru protecția animalelor spun că sunt îngrijorate de faptul că reducerea nivelului de trai va avea un impact asupra donațiilor.

 

×