x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt: Armata va lua măsuri pentru a proteja naţiunea

Egipt: Armata va lua măsuri pentru a proteja naţiunea

de Marina Constantinoiu    |    10 Feb 2011   •   18:28

Armata egipteană a anunţat, joi după-amiază, într-un comunicat oficial, că a început să ia măsurile necesare pentru a proteja naţiunea şi pentru a "sprijini solicitările legitime ale poporului”, relatează France Presse.
Secretarul general al partidului la putere, Hossam Badrawi, a declarat, la rândul său, că preşedintele egiptean Hosni Muburak ar putea răspunde revendicărilor poporului până vineri, informează BBC. "Mă aştept ca preşedintele să răspundă revendicărilor poporului, pentru că tot ceea ce contează, până la urmă, este stabilitatea ţării, pentru el acum nu mai contează postul lui, ci stabilitatea”, a declarat Badrawi.
Întrebat în legătură cu o eventuală apariţie a preşedintelui Mubarak, vineri, pentru a anunţa o decizie în acest sens, secretarul general al partidului a declarat:”S-ar putea întâmpla înainte chiar de ziua de vineri”.
Totodată, adjunctul secretarului american de Stat, James Steinberg, a declarat, în cadrul Congresului SUA, că Statele Unite vor face în aşa fel încât tulburările din Egipt să nu creeze "noi pericole pentru Israel şi regiune”.

×
Subiecte în articol: Egipt hosni mubarak