x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eichmann regreta că nu a exterminat toţi evreii din Europa

Eichmann regreta că nu a exterminat toţi evreii din Europa

04 Apr 2011   •   20:39
Eichmann regreta că nu a exterminat toţi evreii din Europa

159764-eichmann.jpgEminenţa cenuşie care a stat în spatele Holocaustului, Adolf Eichmann şi-a exprimat regretul că a eşuat în tentativa de a extermina toţi evreii şi ţiganii din Europa. “Puteam face mult mai mult”, a declarat Eichmann, potrivit unor documente recent declasificate.

 

Eichmann şi-a exprimat dezamăgirea că “unii evrei au supravieţuit”, potrivit înregistrărilor declasificate recent de oficialităţile germane. Este vorba despre 4.500 de documente care includ şi înregistrările realizate de un jurnalist olandez, care a lucrat ca voluntar pentru serviciile Waffen SS în timpul celui de-al doilea război mondial.

 

Acesta a fost confidentul lui Eichmann şi în Argentina, acolo unde nazistul s-a ascuns în anii '50, sub o identitate falsă, Ricardo Klement. În înregistrările aflate acum în arhiva federală din Koblenz, Eichmann, regizorul Holocaustului, se caracteriza drept “un idealist, parte a noului proces de gândire a rasei pure”, în contradicţie flagrantă cu pledoaria interpretată în timpul procesului în care a fost judecat în 1961, când se caracteriza drept un simplu executant al unor ordine venite din partea lui Hitler.

 

Eichmann a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii în urma procesului desfăşurat la Ierusalim, fiind executat prin spânzurare în 1962.

×
Subiecte în articol: holocaust adolf eichmann