x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elevii din Beijing și Shanghai au început școala. Cursurile online limitate pentru protejarea sănătății

Elevii din Beijing și Shanghai au început școala. Cursurile online limitate pentru protejarea sănătății

27 Apr 2020   •   12:09
Elevii din Beijing și Shanghai au început școala. Cursurile online limitate pentru protejarea sănătății
Sursa foto: anyaberkut/Getty Images/iStockphoto

Elevii din Beijing și Shanghai au reluat şcoala, astăzi, după peste trei luni de suspendare a cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP. Ministerul Sănătăţii a recomandat limitarea cursurilor online la 2,5 ore pe zi pentru a proteja vederea elevilor mai tineri şi nu mai mult de 20 de minute odată. 

China şi-a închis toate şcolile la sfârşitul lunii ianuarie, iar de atunci cursurile se desfăşoară online. Provinciile puţin populate Qinghai (nord-vest) şi Guizhou (sud-vest) au fost primele care au organizat treptat revenirea elevilor la şcoală, în luna martie.

La Beijing, numai elevii din ultimul an de liceu au început să revină la clase pentru a se pregăti pentru "gaokao", examenul de admitere la universitate.
Și la Shanghai elevii din ultimul an de colegiu şi-au reluat cursurile.

Pentru respectarea distanţării sociale, reintrarea în şcoală se face în grupuri reduse. Elevii sunt întâmpinaţi de personal în combinezoane de protecţie înainte de a trece printr-un cort de triaj.

Potrivit Ministerului Educaţiei, măsurarea temperaturii este impusă fiecărui elev din ţară. Toți au măști pe față.

În imaginile difuzate de Beijing Daily, elevii de liceu pot fi văzuţi în clase, în bănci distanţate. Toţi au măşti pe faţă.

Unele unităţi şcolare din Shanghai au pus la dispoziţie camere speciale de izolare a elevilor cu temperaturi crescute.

Majoritatea şcolilor primare şi a universităţilor rămân închise. 

×