x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elisabeta a II-a îl "snobează" pe Sarkozy

Elisabeta a II-a îl "snobează" pe Sarkozy

de Mihaela Matachita    |    28 Mai 2009   •   00:00

Nici un membru al familiei regale britanice nu va lua parte la comemorarea în Franţa a Debarcării din Normandia, a confirmat joi Palatul Buckingham, dezminţind că Elisabeta a II-a ar fi "furioasă" sau "frustrată" că nu a fost invitată.



Potrivit AFP, cotidianul britanic The Daily Mail afirma miercuri, citând surse din anturajul reginei Marii Britanii, că aceasta ar fi furioasă şi "frustrată" că nu a fost invitată la 6 iunie, la cea de-a 65-a aniversare a Debarcării aliaţilor în Normandia (nord-vestul Franţei).

"Nici regina şi nici vreun alt membru al familiei regale nu va participa la comemorările Zilei Z de la 6 iunie, având în vedere că nu am primit o invitaţie oficială la niciunul dintre (aceste) evenimente" din program, a declarat joi un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. "Am vrea să reiterăm că nu am exprimat niciodată cel mai mic sentiment de furie sau de frustrare şi că suntem mulţumiţi de dispozitivul prevăzut", a adăugat Palatul Regal.

Preşedintele francez, Nicholas Sarkozy, i-a invitat să participe la aceste ceremonii pe preşedintele SUA, Barack Obama, şi pe premierul britanic, Gordon Brown. Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Luc Chatel, a declarat, la Paris, că britanicii erau "invitaţi" şi că "regina Angliei, şeful statului britanic, este, desigur, binevenită". Acesta a adăugat că "nu Franţa este cea care decide (nivelul) reprezentării britanice".

×
Subiecte în articol: externe