x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveția blochează livrările de armament din Germania spre Ucraina

Elveția blochează livrările de armament din Germania spre Ucraina

24 Apr 2022   •   22:00
Elveția blochează livrările de armament din Germania spre Ucraina

Elveția a blocat livrările de arme din Germania către Ucraina precum și cele de producție elvețiană folosite la vehiculele blindate Marder, pe care Kievul le-a cerut, scrie ziarul elvețian SonntagsZeitung, citat de Reuters.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Secretariatului elvețian de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), care a declarat că a primit două solicitări din partea Germaniei privind transferul în Ucraina a muniției primită din Elveția.

"Ambele solicitări ale Germaniei au primit un răspuns negativ, legat de neutralitatea elvețiană și de criteriile obligatorii de respingere din legislația privind materialul de război", a spus acesta.

Cancelarul german Olaf Scholz se confruntă cu critici tot mai mari pentru eșecul guvernului său de a livra arme grele Ucrainei, în timp ce alți aliați occidentali și-au intensificat livrările.

Vehiculele blindate Marder sunt fabricate de producătorul german de arme Rheinmetall și folosește muniție fabricată în Elveția. 

Elveția s-a îndepărtat de practicile anterioare și a adoptat sancțiunile economice impuse de UE Rusiei după invadarea Ucrainei, dar a declarat că neutralitatea sa nu-i permite furnizarea de arme în zonele de conflict.

Luna trecută, Elveția a respins cererea Poloniei de a primi arme pentru a ajuta Ucraina.

×
Subiecte în articol: elvetia ucraina germania armament