x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elveţia respinge „politica spectacol” și exclude acţiunile de izolare în masă, deși au murit 56 de oameni

Elveţia respinge „politica spectacol” și exclude acţiunile de izolare în masă, deși au murit 56 de oameni

21 Mar 2020   •   19:30
Elveţia respinge „politica spectacol” și exclude acţiunile de izolare în masă, deși au murit 56 de oameni

Bilanţul epidemic a ajus la 56 de morţi în Elveţia, unde s-au înregistrat 6.100 de cazuri de coronavirus, anunţă Guvernul elveţian. Autorităţile elveţiene au raportat sâmbătă 6.100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 25% în plus faţă de ziua precedentă, şi 56 de decese, informează agenţia de presă Reuters.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în cantonul elveţian Ticino, situat la frontiera cu Italia. Armata elveţiană a transferat vineri 50 de aparate de ventilare respiratorie în cantonul Ticino. În ultimele 24 de ore, în Elveţia s-au înregistrat 1.200 de cazuri noi de Covid-19 şi 13 decese.

Cu toate că a intensificat măsurile pentru contracararea epidemiei de coronavirus, guvernul Elveţiei a exclus acţiunile de izolare în masă, catalogându-le drept politici de tip „spectacol”.

Autoritățile au dispus o serie de măsuri antiepidemice, inclusiv interzicerea grupurilor mai mari de cinci persoane, dar a exclus posibilitatea unor decizii de izolare masivă a populaţiei, precum în alte ţări europene.

„Ceea ce facem acum la noi în ţară este foarte asemănător cu ceea ce fac alte ţări din jurul nostru. Diferenţa este că noi nu practicăm politici de tip spectacol”, a declarat ministrul elveţian de Interne şi al Sănătăţii, Alain Berset, citat de cotidianul Le Figaro.

În cadrul măsurilor antiepidemice, autorităţile elveţiene au interzis adunările mai mari de cinci persoane, cei care încalcă regula riscând amenzi de circa 100 de franci (95 de euro).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus Elveția