x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron anunţă relaxarea restricţiilor antiepidemice în Franţa

Emmanuel Macron anunţă relaxarea restricţiilor antiepidemice în Franţa

24 Noi 2020   •   22:08
Emmanuel Macron anunţă relaxarea restricţiilor antiepidemice în Franţa

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, marţi seară, că restricţiile antiepidemice vor fi relaxate începând din 28 noiembrie, iar carantina generală s-ar putea încheia pe 15 decembrie.

"O nouă etapă va începe în 28 noiembrie. Însă nu se vor schimba următoarele lucruri: carantina adaptată şi sistemul de atestare a deplasărilor vor rămâne în vigoare, va trebui să continuăm lucrul de la domiciliu şi să renunţăm la deplasările care nu sunt necesare. Deplasările pentru relaxare şi activităţile fizice vor fi permise pe o rază de 20 de kilometri în jurul domiciliului şi pentru o durată de trei ore; vor fi permise activităţile extraşcolare în aer liber, iar magazinele şi serviciile la domiciliu vor funcţiona până la ora 21.00", a declarat Emmanuel Macron într-un discurs televizat, conform cotidianului Le Figaro.

"Altă etapă va începe în 15 decembrie, dacă vom ajunge la un nivel sub 5.000 de infectări pe zi. În acest caz, carantina generală ar putea înceta, ne vom putea deplasa fără adeverinţă între regiuni şi vom putea petrece Crăciunul cu rudele", a explicat preşedintele Franţei, subliniind că, după 15 decembrie, ar rămâne restricţiile privind deplasările în intervalul 21.00-7.00, cu excepţiile serilor de 24 decembrie şi 31 decembrie. "Vom putea circula liber în serile de 24 şi 31 decembrie, dar nu vor fi permise adunările publice", a subliniat Emmanuel Macron.

Sălile de sport şi restaurantele ar putea fi redeschise în Franţa începând din 20 ianuarie 2021.

Emmanuel Macron a dat asigurări că vaccinarea anti-Covid-19 nu va fi obligatorie. "Vom obţine un număr suficient de doze de vaccin. Uniunea Europeană are contracte cu producători şi vom încerca să producem cât mai multe doze în Europa. Nu voi face vaccinarea obligatorie", a subliniat Macron.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus franta