x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron avertizează că urmează perioade "dificile" dacă Marine Le Pen obţine victoria

Emmanuel Macron avertizează că urmează perioade "dificile" dacă Marine Le Pen obţine victoria

22 Apr 2022   •   23:30
Emmanuel Macron avertizează că urmează perioade "dificile" dacă Marine Le Pen obţine victoria

Preşedintele în funcţie al Franţei, Emmanuel Macron, i-a avertizat vineri pe cetăţenii francezi, în cursul unui eveniment electoral, că vor fi perioade "dificile" dacă Marine Le Pen va câştiga scrutinul prezidenţial programat duminică.

"Nu va fi lăsat nimeni să ajungă în situaţii fără ieşire, aşa cum nu a fost abandonat nimeni până acum", a afirmat Emmanuel Macron, vineri după-amiază, în cursul unei vizite electorale în localitatea Figeac, situată în departamentul Lot, în sudul Franţei.

"Eu cred într-un singur lucru, în reconcilierea buneivoinţe cu ambiţia. Nu vom realiza unitatea ţării promiţând totul, dar nefinanţând nimic. În caz contrar, vor urma zile dificile", a atras atenţia Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde, referindu-se la eventualitatea unei victorii a adversarei sale Marine Le Pen, considerată a fi de extremă-dreapta.

Emmanuel Macron are un uşor avantaj în sondajele de opinie înaintea turului secund al scrutinului prezidenţial, dar diferenţa nu este suficientă pentru a garanta o victorie a actualului preşedinte.

Emmanuel Macron a pledat pentru reducerea diferenţelor sociale între diversele teritorii din Franţa, precum şi între "bogaţi şi persoanele cele mai sărace". "Bunăvoinţă şi ambiţie, respect şi gust pentru viitor, pe baza acestui echilibru vreau să construim următorii cinci ani", a insistat Emmanuel Macron.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: emmanuel macron