x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron, deranjat de felul în care i s-a adresat un adolescent la o ceremonie oficială

Emmanuel Macron, deranjat de felul în care i s-a adresat un adolescent la o ceremonie oficială

19 Iun 2018   •   13:45
Emmanuel Macron, deranjat de felul în care i s-a adresat un adolescent la o ceremonie oficială

Încântat să facă poze alături de oamenii strânşi să-l vadă, Emmanuel Macron nu a fost atât de fericit când un adolescent i s-a adresat cu “Manu”, în loc de formula “domnule preşedinte”.

Incidentul a avut loc în timpul ceremoniei organizate cu ocazia împlinirii a 78 de ani de la apelul de rezistenţă lansat de Charles de Gaulle, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

“Cum merge treaba, Manu?”, a fost întrebarea adresată de adolescent preşedintelui Franţei. “Nu, nu poţi face asta, nu, nu, nu, nu”, a reacţionat rapid Emmanuel Macron.

Scuzele din partea tânărului nu au întârziat să apară, însă preşedintele Franţei nu a lăsat lucrurile aşa. “Eşti la o ceremonie oficială, trebuie să te comporţi ca atare. Poţi să faci pe prostul, dar astăzi este vorba despre Marseillaise, despre cântecul partizanilor. Mi te adresezi cu << domnul preşedinte al republicii >> sau domnule.”, i-a mai spus preşedintele Franţei adolescentului.

“Când vei dori să faci o revoluţie, mai întâi ia-ţi o diplomă şi întreţine-te singur, în regulă? Acum mergi şi dă lecţii altora.”, a mai adăugat Emmanuel Macron.

 

×