x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron i-a omagiat, de Ziua Franţei, pe poliţiştii şi militarii decedaţi în operaţiuni

Emmanuel Macron i-a omagiat, de Ziua Franţei, pe poliţiştii şi militarii decedaţi în operaţiuni

14 Iul 2021   •   17:30
Emmanuel Macron i-a omagiat, de Ziua Franţei, pe poliţiştii şi militarii decedaţi în operaţiuni

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a participat, miercuri, la parada militară organizată în centrul Parisului cu ocazia Zilei Naţionale şi le-a adus omagii poliţiştilor şi militarilor decedaţi în misiuni.

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu militari, poliţişti, jandarmi şi pompieri francezi răniţi în operaţiuni, precum şi cu rudele celor decedaţi.

Prezent la parada organizată pe Bulevardul Champs-Élysées, în centrul Parisului, Emmanuel Macron a coborât de la tribună pentru a-i saluta pe tinerii adunaţi în Piaţa Concorde. "Vă mulţumesc pentru acest 14 Iulie, felicitări tuturor şi mulţumesc pentru participare", a afirmat preşedintele Franţei.

Defilarea militară în Paris a început la ora 10.00 şi a durat câteva ore, cu participarea a circa 5.000 de militari, inclusiv din unităţi speciale, a unor poliţişti, jandarmi şi pompieri, precum şi a 73 de avioane militare, a 24 de elicoptere, a 221 de vehicule şi 200 de cai ai Gărzii Republicane.

Din cauza pandemiei, numărul spectatorilor a fost limitat la 10.000 de persoane.

Ceremoniile se vor încheia în cursul serii, cu un concert în zona Champ-de-Mars din Paris şi focuri de artificii la Turnul Eiffel.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron