x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron merge în Qatar pentru a media un nou armistițiu în Fâșia Gaza

Emmanuel Macron merge în Qatar pentru a media un nou armistițiu în Fâșia Gaza

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   18:40
Emmanuel Macron merge în Qatar pentru a media un nou armistițiu în Fâșia Gaza
Sursa foto: Hepta

Președintele Emmanuel Macron a declarat că Franța este "foarte îngrijorată" de reluarea violențelor în Gaza și că merge în Qatar pentru a ajuta la eforturile pentru un nou armistițiu. Macron a spus că situația necesită dublarea eforturilor pentru încetarea focului și eliberarea ostaticilor, potrivit Reuters.

Un armistițiu temporar între Israel și Hamas a eșuat vineri, după ce mediatorii nu au reușit să-l prelungeacă. Israelul și Hamas au făcut schimb de acuzații cu privire la acest eșec.

Macron a îndemnat, de asemenea, Israelul să își clarifice obiectivele față de Hamas.

"Ne aflăm într-un moment în care autoritățile israeliene trebuie să își definească mai precis obiectivele și scopul lor final: distrugerea totală a Hamas, crede cineva că este posibil? Dacă acesta este cazul, războiul va dura 10 ani", a spus el.

"Nu există o securitate durabilă pentru Israel în regiune dacă securitatea sa este obținută cu prețul vieților palestiniene și, prin urmare, al resentimentelor opiniei publice din regiune. Să fim lucizi din punct de vedere colectiv", a adăugat Macron.

Solicitat să răspundă la această remarcă, Mark Regev, un consilier principal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul nu dorește să vadă civili din Gaza prinși în focurile încrucișate la reluarea luptelor.

"Israelul vizează Hamas, o organizație teroristă brutală care a comis cele mai oribile violențe împotriva civililor nevinovați. Israelul depune un efort maxim pentru a proteja civilii din Gaza", a declarat Regev.

×