x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron se consideră vinovat în scandalul Benalla

Emmanuel Macron se consideră vinovat în scandalul Benalla

25 Iul 2018   •   13:54
Emmanuel Macron se consideră vinovat în scandalul Benalla

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a rupt tăcerea în legătură cu scandalul care implică una dintre gărzile ale de corp, Alexandre Benalla, anchetat pentru că a lovit un protestatar în timpul demonstraţiilor de 1 mai, scrie The Guardian.

“Eu sunt de vină”, a afirmat Emmanuel Macron, marţi, în faţa deputaţilor majorităţii. “Pot veni să mă ia. Răspund în faţa poporului francez”, a mai adăugat acesta. În plus, preşedintele Franţei a clasificat comportamentul lui Alexandre Benalla ca fiind o “trădare”.

Benalla este în centrul unui scandal izbucnit după ce o înregistrare cu acesta, în care purta o cască de poliţist şi lovea un protestatar, a fost făcută publică de Le Monde. Palatul Elysee, care a ştiut de incident în următoarea zi de la producerea lui, a păstrat liniştea pentru mai mult de două luni. Benalla a fost suspendat atunci pentru două săptămâni, iar apoi i s-a permis să se reîntoarcă la muncă. După ce scandalul a escaladat, Benalla a fost concediat din postul pe care îl ocupa.

“O republică exemplară nu împiedică greşelile. Nimeni din jurul meu sau al cabinetului meu nu a fost protejat sau scutit de reguli. Niciodată. Dacă cineva caută un responsabil, sunt eu şi numai eu. Sunt singurul care a avut încredere în Alexandre Benalla”, a spus Emmanuel Macron, marţi.

Macron se află sub presiune pentru a explica de ce biroul său nu a raportat comportamentul lui Benalla poliţiei.

“Alexandre Benalla nu a avut niciodată codurile nucleare. Alexandre Benalla nu a ocupat niciodată un apartament de 300 m2 în cartierul parizian Alma. Alexandre Benalla nu a încasat niciodată 10.000 de euro. Alexandre Benalla nu a fost niciodată amantul meu, căci toate astea le-am auzit în ultimele zile”, a mai spus Emmanuel Macron.

Opoziţia nu a fost tocmai mulţumită de tipul de discurs pentru care a optat Emmanuel Macron, astfel Eric Ciotti, care face parte din partidul Republicanii, a scris pe Twitter că preşedintele “a preferat să se explice în loc să ofere explicaţiile pe care poporul francez le aşteaptă”

 

×