x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron vrea să meargă la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina

Emmanuel Macron vrea să meargă la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina

17 Iun 2022   •   09:51
Emmanuel Macron vrea să meargă la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina
Sursa foto: Agerpres

Emmanuel Macron vrea să meargă la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina, dar în anumite condiții, scrie dpa.

"Cred că o călătorie în Rusia astăzi necesită condiţii prealabile, adică gesturi din partea preşedintelui Putin. Nu voi merge acolo pur şi simplu", a spus președintele francez în timpul vizitei de la Kiev.

Acesta a precizat că discuțiile se vor axa pe probleme umanitare, prizonierii de război, securitatea alimentară. 
"Nu voi exclude nimic, dar o voi face mereu în mod transparent faţă de preşedintele ucrainean şi ori de câte ori are sens".

În privința cedărilor teritoariale ale Ucrainei către Rusia, Macron a spus că aceasta este decizia Kievului.
"Cred că astăzi este de datoria noastră să fim de partea valorilor noastre, a dreptului internaţional şi, prin urmare, a Ucrainei. Este nevoie de ajutor pentru a permite Ucrainei să persevereze. Dar nu este sarcina noastră să decidem în locul ucrainenilor asupra condiţiilor pentru încheierea acestui război".

Totodată, șeful statului francez a spus că pacea poate fi încheiată printr-o victorie pe câmpul de luptă sau prin negocieri. 

 

×
Subiecte în articol: emmanuel macron Vladimir Putin ucraina