x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Enel şi Engie vor oferi clienţilor Fiat Chrysler staţii de încărcare pentru automobilele electrice

Enel şi Engie vor oferi clienţilor Fiat Chrysler staţii de încărcare pentru automobilele electrice

16 Iun 2019   •   11:30
Enel şi Engie vor oferi clienţilor Fiat Chrysler staţii de încărcare pentru automobilele electrice

Producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a semnat un acord cu firmele europene de utilităţi Enel şi Engie pentru a oferi clienţilor staţii de încărcare pentru automobilele electrice pe care intenţionează să le lanseze, după ce în 2020 vor intra în vigoare noile norme europene mai stricte privind emisiile poluante, transmite Reuters.

FCA, care este în urma rivalelor în dezvoltarea vehiculelor autonome şi electrice, a anunţat recent că în următorii cinci ani va investi nouă miliarde de euro (zece miliarde de dolari) pentru a introduce introduce automobile electrice şi hibride în toate regiunile.

Luna trecută, Fiat Chrysler a propus o fuziune cu rivalul Renault, în urma căreia ar fi obţinut accesul la tehnologiile pentru vehiculele electrice ale grupului francez. Negocierile au eşuat luna aceasta.

Într-un comunicat dat vineri publicităţii, FCA a explicat că principalul obiectiv al parteneriatelor cu Enel şi Engie este să ofere staţii de încărcare private şi publice pentru a sprijini vânzările noilor sale modele: un Fiat 500 BEV exclusiv electric şi un hibrid plug-in Jeep Renegade PHEV.

Parteneriatele includ şi dezvoltarea unor servicii, cum ar fi aplicaţii care să permită clienţilor să localizeze staţiile de încărcare publice.

Enel, prin subsidiara sa Enel X, va colabora cu FCA în Italia, Spania şi Portugalia, în timp ce Engie va lucra cu producătorul auto în alte 14 pieţe europene.

Enel X România, companie membră a diviziei de servicii avansate de energie a grupului italian Enel SpA, intenţionează să instaleze circa 2.500 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiţii totale de 15 până la 20 de milioane de euro.

Enel X este o nouă divizie globală a Enel, dedicată dezvoltării de produse şi servicii digitale inovatoare în domeniile în care energia are cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică.

Enel şi Engie au o prezenţă importantă pe piaţa din România.AGERPRES

×