x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Episcopul Macarie Drăgoi a vorbit în Finlanda la telefon cu copiii Cameliei Smicală

Episcopul Macarie Drăgoi a vorbit în Finlanda la telefon cu copiii Cameliei Smicală

26 Mai 2017   •   19:45
Episcopul Macarie Drăgoi a vorbit în Finlanda la telefon cu copiii Cameliei Smicală

Episcopul Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a continuat, marţi, la Tampere, în Finlanda, demersurile de ajutorare a Cameliei-Mihaela Smicală şi a copiilor acesteia, vorbind la telefon cu micuţii. 

"După ce, ieri, a încurajat-o duhovniceşte pe mamă, ierarhul român a contactat autorităţile pentru a vizita, în calitate de părinte duhovnicesc, cei doi copii ai acesteia, preluaţi de Protecţia Copilului: Johan-Mihail şi Maria-Alexandra. Protecţia Copilului a răspuns, din păcate, negativ. În această situaţie, Părintele Episcop Macarie a cerut să vorbească, măcar la telefon, cu cei doi copii, lucru ce a fost acceptat. În convorbirea telefonică purtată cu Johan-Mihail şi Maria-Alexandra, ierarhul român a transmis binecuvântări şi a încurajat copiii, făgăduindu-le că va continua demersurile pentru a-i putea vizita. Copiii, la rândul lor, au transmis că le este dor de mama lor şi de 'acasă'", informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, într-un comunicat transmis AGERPRES

Episcopul Macarie mulţumeşte autorităţilor finlandeze pentru posibilitatea de a vorbi telefonic cu copiii Cameliei-Mihaela Smicală, dar regretă profund, totodată, răspunsul negativ al acestora în ceea ce priveşte vizitarea lor. 

"Accesul ierarhului român, având în vedere calitatea sa de părinte duhovnicesc al familiei, ar trebui să fie neîngrădit, inclusiv din perspectiva drepturilor copilului de a avea o religie şi de a beneficia de asistenţă spirituală", mai precizează sursa citată. 

×