x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan cere Israelului să pună capăt "atacurilor" asupra unor obiective din Gaza

Erdogan cere Israelului să pună capăt "atacurilor" asupra unor obiective din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2023   •   18:00
Erdogan cere Israelului să pună capăt "atacurilor" asupra unor obiective din Gaza
Sursa foto: Hepta

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut sâmbătă Israelului să "oprească imediat această nebunie" și să pună capăt "atacurilor" asupra unor obiective din Gaza, după ce forțele israeliene au intensificat loviturile asupra teritoriului palestinian.

"Bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza s-au intensificat noaptea trecută și au vizat încă o dată femei, copii și civili nevinovați și au agravat criza umanitară", a scris Erdogan pe X, fostul Twitter, conform AFP.

 

 

"Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie și să pună capăt atacurilor sale".

Israelul pregătește o invazie terestră de când luptătorii Hamas au trecut granița pe 7 octombrie și au ucis 1.400 de persoane, în principal civili, și au luat 229 de ostatici, potrivit Israelului.

Mai mult de 7.300 de persoane au fost ucise în atacurile israeliene de represalii asupra teritoriului, inclusiv aproximativ 3.000 de copii, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Erdogan a încurajat, de asemenea, o participare numeroasă la un miting de susținere a palestinienilor, organizat sâmbătă la Istanbul de partidul său islamo-conservator AKP, la care ar putea participa aproximativ un milion de persoane.

 

×
Subiecte în articol: erdogan Israel