x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan i-a propus lui Zelenski să joace rol de mediator în relaţia cu Rusia

Erdogan i-a propus lui Zelenski să joace rol de mediator în relaţia cu Rusia

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2023   •   23:20
Erdogan i-a propus lui Zelenski să joace rol de mediator în relaţia cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a propus din nou, joi seară, omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, medierea Ankarei pentru oprirea conflictului militar ruso-ucrainean, informează agenţia Reuters, citată de cotidianul The Jerusalem Post.

Preşedinţia de la Ankara a anunţat că Recep Erdogan a reafirmat disponibilitatea de a juca rolul de intermediar în sensul găsirii unei soluţii de pace durabilă între Rusia şi Ucraina.

Erdogan a propus şi asistenţă diplomatică pentru securizarea Centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă. Ankara a mediat, în 2022, împreună cu Naţiunile Unite, acordurile privind exporturile de cereale ucrainene şi fertilizatori ruseşti pe Marea Neagră.

Recep Erdogan a vorbit joi şi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cerându-i să instituie un armistiţiu unilateral în Ucraina.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat discuţia cu Recep Erdogan. "Am discutat cu preşedintele Turciei despre cooperarea în materie de securitate, în special despre situaţia Centralei nucleare Zaporojie, nu ar trebui să fie deloc invadatori acolo; de asemenea, am vorbit despre schimburi de prizonieri şi despre dezvoltarea acordului privind cereralele. Sunt bucuros să aflu că Turcia este pregătită să participe la implementarea formulei noastre de pace", a afirmat Zelenski, prin Twitter.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: erdogan conflict militar