x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Escrocherie fără margini! Pisicile sunt rase, apoi vândute cu preţul de 500 de lire ca pisici Sphynx

Escrocherie fără margini! Pisicile sunt rase, apoi vândute cu preţul de 500 de lire ca pisici Sphynx

de Anca Arambaşa    |    29 Noi 2016   •   18:30
Escrocherie fără margini! Pisicile sunt rase, apoi vândute cu preţul de 500 de lire ca pisici Sphynx
Sursa foto: wikimedia

Această rasă este celebră pentru faptul că nu are blană, iar o pisică de rasă poate ajunge la preţul de 400 de lire sterline. Escrocii au descoperit o nouă metodă de face bani, care include mult îndrăgitele animale: rad pisicile obişnuite, le smulg mustăţile şi le vând pe bani mulţi.

În regiunea Alberta din Canada, multe femei au fost păcălite şi au pierdut foarte mulţi bani după ce au cumpărat ceea ce credeau că sunt pisici din rasa Sphynx, dar, după câteva săptămâni au descoperit contrariul, pentru că blana le-a crescut la loc.

JoAnne Dyke a cumpărat o felină, după ce a văzut un anunţ online, pe care a numit-o Vlad. „Semăna cu un Sphynx pentru ca era foarte, foarte slabă şi avea o faţă osoasă”, scrie tânărul, citat de indy100.com. După ce a adus-o acasă şi s-a uitat mai atent la ea, a observat că avea urme de lamă de ras de-a lungul cozii, care, potrivit unui veterinar, se putea infecta şi, mai rău, putea duce la amputarea cozii.

La început, pisicuţa era foarte speriată şi retrasă, iar Dyke a spus că ceea ce oamenii respectivi îi făcuseră constituie un abuz asupra animalelor. „Pisicile Sphynx obişnuite vor să fie ţinute în braţe, îngrijite, iubite, dar el nu voia nimic din toate astea şi ne respingea. Probabil nu voia să fie atins pentru că blana lui nu trebuia să nu fie acolo”, adaugă tânăra, care a mers la Societatea pentru Prevenirea Cruzimii asupra Animalelor din Alberta (Alberta Society for the Prevention of Cruelty to Animals), dar aceştia i-au spus că nu se mai poate face nimic, o dată ce fapta s-a întâmplat deja.

Vlad s-a recuperat, dar oamenii care sunt responsabili de toate aceste mârşăvii sunt într-un număr foarte mare. Pe lângă JoAnne, alte locuitoare din Alberta, Shayla Bastarche şi Holly Rattray au trecut prin experienţe similare.

Citeşte şi:

Singapura, cea mai mică pisică de casă

 

O specie rară de pisici sălbatice va primi o rezervație în Siberia

 

Proiect foto inedit! Un fotograf din Toronto a decis să imortalizeze pisicile mai dolofane. GALERIE FOTO

 

SofistiCAT 2016. Concursul celor mai frumoase pisici (GALERIE FOTO)

 

×
Subiecte în articol: pisici escrocherie pisici sphynx