x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Este CEA MAI MARE DIN ISTORIA SUA! Ce a descoperit un cuplu din California îngropat în propria grădină (VIDEO)

Este CEA MAI MARE DIN ISTORIA SUA! Ce a descoperit un cuplu din California îngropat în propria grădină (VIDEO)

27 Feb 2014   •   10:34
Este CEA MAI MARE DIN ISTORIA SUA! Ce a descoperit un cuplu din California îngropat în propria grădină (VIDEO)

Un bărbat şi soţia lui au avut parte de surpriza vieţii lor, descoperind în propria grădină o comoară care valorează nu mai puţin de 10 milioane de euro, anunţă CNN.

Monede de aur, care datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, reprezintă cea mai mare comoară de acest fel descoperită pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

"Este o poveste minunată. Oamenii se plimbau pe proprietatea lor din California şi au observat ceva. Au început să sape şi aşa au găsit monedele de aur. Ar fi trebuit să mi se întâmple mie", a declarat David Hall, co-preşedintele firmei de numismatică ce a evaluat monedele.

Încă nu se știe cine a îngropat monedele care au fost bătute între anii 1847 și 1894. Reprezentanții cabinetului numismatic spun că este ciudat faptul că piesele erau împrăștiate pe o întreagă secțiune de teren și îngropate la adâncimi diferite, ceea ce sugerează că nu au fost ascunse în același timp.

Cabinetul a dus monedele la o companie independentă de evaluare, care au inventariat aproape 1.400 de monede de 20 de dolari din aur, 50 de monede de 10 dolari din aur și patru monede de 5 dolari din aur. Una dintre monede, bătută în 1866, a fost evaluată la 1 milion de dolari.

×