x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eurocriza din Eurotunel. Parisul cere ajutor suplimentar din partea Londrei, în privinţa imigranţilor

Eurocriza din Eurotunel. Parisul cere ajutor suplimentar din partea Londrei, în privinţa imigranţilor

03 Aug 2015   •   21:14
Eurocriza din Eurotunel. Parisul cere ajutor suplimentar din partea Londrei, în privinţa imigranţilor
Sursa foto: antena3.ro

Franţa aşteaptă sprijin "suplimentar" din partea Guvernului britanic în privinţa crizei imigranţilor de la intrarea în Eurotunel, afirmă ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

"Am cerut o mobilizare suplimentară din partea Marii Britanii în problema imigranţilor din zona Calais", a declarat Cazeneuve într-un interviu acordat publicaţiei La Croix, citat de antena3.ro.

Mii de imigranţi extracomunitari sunt adunaţi la intrarea din Franţa în tunelul care traversează Canalul Mânecii, în zona Calais. Grupuri de sute de imigranţi au încercat în mod repetat să se agaţe de trenuri care circulă spre Marea Britanie. Cel puţin zece persoane au murit, iar autorităţile franceze par să fie depăşite de situaţie.

"Cred că trebuie să se meargă dincolo de eforturile făcute de partea britanică în gestionarea fluxului de imigranţi. I-am cerut ministrului britanic de Interne, Theresa May, o mobilizarea suplimentară a serviciilor", a spus Bernard Cazeneuve.

Ministrul francez a salutat deciziile privind "investirea a 15 milioane de euro în măsuri de securizare a Portului Calais" şi a zece milioane pentru garantarea securităţii la intrarea în Eurotunelul care face legătura între Franţa şi Marea Britanie pe sub Canalul Mânecii.

×
Subiecte în articol: eurotunel londra paris londra criza imigranti